Waar denken in experimenten toe kan leiden…

Blog

Waar denken in experimenten toe kan leiden…

15 March 2022

Een tip die ik in de loop van de jaren oppikte – ik kan me niet herinneren welk genie hem toentertijd deelde, maar desondanks een hele grote dankjewel – is dit:

“Zie alles als een experiment”

Wat heb ik al veel gehad aan deze ene simpele zin. Hij geeft ruimte voor hele nieuwe initiatieven, verlaagt de interne druk om het ‘goed’ te moeten doen, en reduceert falen tot ‘okee, wat kunnen we hiervan leren’? Ik merk dat hij zelfs mijn innerlijke avonturier wakker maakt en me uitdaagt me meer te gaan spelen. Niveau ‘twinkelende ogen’.

En dus kijk ik ook naar dit blog als een experiment! Een experiment waar ik veel zin in heb. Waar ik benieuwd naar ben. Waar ik mee wil spelen. En wat ik uiteraard ook weloverwogen heb. Sterker nog, ik heb er zelfs heuse verwachtingen van.

Ik wil de komende tijd regelmatig posts plaatsen over thema’s en onderwerpen die ik tegenkom in opdrachten, coaching-sessies, of de media. Ik ga schrijven over onderwerpen waar ik zelf gepassioneerd over ben: human skills, organisatiecultuur, groei, verbinding, balans, systemisch werk en nog veel meer. De rode draad in al deze onderwerpen: het draait om mensen en menselijkheid centraal zetten in organisaties, zodat duurzame groei mogelijk wordt.

Mijn hoop is dat dit blog een plekje mag worden waar je af en toe naartoe komt om je even te laten prikkelen of inspireren. Ik wens je nieuwe inzichten of ideeën toe die je vervolgens meeneemt in je eigen leven of binnen je eigen organisatie. Laten we samen balletjes aan het rollen brengen, en mensen en organisaties stap voor stap laten groeien.

Ik kijk ernaar uit om hier met regelmaat tips, gedachten en theorieën met je te delen. En andersom nodig ik jou van harte uit om jouw ideeën, vragen of experimenten met míj te delen. 

Welkom!

Lies@flyingzebra.nl of 06-41360133

#experimenteren #blog #bloggen #groei

Recente blogposts

We zijn allemaal sukkels. We zijn allemaal helden.

We zijn allemaal sukkels. We zijn allemaal helden.

16 December 2023

Waarom een eenvoudige binaire kijk op de wereld veel te simplistisch is. En hoe een meer genuanceerde bril kansen biedt, ook binnen organisaties.

Lees verder

Meer vertrouwen binnen organisaties? Graag! (Maar waarin dan?)

Meer vertrouwen binnen organisaties? Graag! (Maar waarin dan?)

9 February 2023

Heb jij scherp wat wordt bedoeld met 'het vertrouwen in de organisatie scoort hoog', of 'het vertrouwen is door de incidenten van de laatst jaren behoorlijk geschaad'? Vertrouwen in wie? Of wat? Wat is vertrouwen dan precies?

Lees verder